Toimintasuunnitelma vuodelle 2002

26.06.2002 Arto Paasilinnan Seura .

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2002 Liite 7

Yleistä

Arto Paasilinnan Seura ry. on perustettu aikamme suosituimmalle elävälle kirjailijalle. Espoolla on ollut ilo ja kunnia saada alueelleen menestyvä nykykertoja, jonka maine ulottuu maailman ympäri. Kirjoista on yli 70 käännöstä 29 eri kielelle. Romaaneja on 28, tietokirjoja viisi, näytelmiä ja elokuvia kahdeksan. Seuraan liittyy uusia jäseniä lähes päivittäin kirjeitse tai internetin kautta. Monet lukijat kertovat, että he ovat lukeneet kaikki Arto Paasilinnan teokset ja pitävät vuoden kohokohtana loppukesää, jolloinuusi teos ilmestyy. On siis tärkeää, että myös kaupunki ja muut tahot, mikäli mahdollista, tukevat kirjailijan työtä ja kirjallisuuden tunnetuksi tekemistä.

Yhdistyksen tarkoituksena on:

1) Arto Paasilinnan henkilöön ja tuotantoon kohdistuvan mielenkiinnon ja harrastuksen herättäminen ja edistäminen sekä Arto Paasilinnan elämään ja teoksiin liittyvien yhteyksien ja muun aineiston kokoaminen ja vaaliminen.
2) Arto Paasilinnan henkilön ja tuotannon innoittaman ja muun kirjallisuuden ja taiteen tukeminen sekä niihin liittyvän tutkimuksen edistäminen.
3) Pääkaupunkiseudun ja muun paikallisen yhteistyön, matkailun, suomalaisuuden ja kansainvälisyyden edistäminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää erilaisia kulttuuritilaisuuksia ja -tapahtumia ja osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan tarkoitustaan edistävään julkaisutoimintaan ja pitää yllä tarvittavia kokoontumistiloja. Yhdistys kerää ja säilyttää Paasilinnan kirjalliseen tuotantoon ja henkilöön liittyvää materiaalia.

Internetin kotisivut

Kotisivujen päivitys on Klak Oy:n hoidossa. Päivityksen hoitaa tänä vuonna Irja Jokelin. Kotisivulla on keskustelupalsta ja mitä tapahtuu -info. Jäsenien on salasanan avulla mahdollista saada seuran arkisto käyttöönsä. Kehitetään kotisivuja niin, että kävijämäärä nousee yli 30 000:n vuodessa.

Majordomo-lista

Yhdistyksen jäsenille on sähköpostilista (aps@utu.fi), jossa voi lähettää tiedotteita jäsenille ja kirjailijalle. Kaikki voivat osallistua kommen-toimalla tiedotteita. Siinä jäsenkunta voi keskustella keskenään.

Arto Paasilinnan syntymäpäivä

Kirjailija viettää merkkipäiväänsä 20.4. Villa Kivessä klo 14‹18.

Seuran vuosikokous

Vuosikokous on 16.5. Villa Kivessä klo 16. Sen jälkeen pidetään klo 18 kirjailijoiden nimikkoseurojen tapaaminen.

Rutjanlinna-lehti

Toimitus: Hannu Hirvikoski (päätoimittaja), Hannes Markkula, Sakari Saikkonen, Katri Sarmavuori ja Harri Spåre. Uudistetun lehden taittajana toimii Ilkka Pitkänen.

1. numero helmikuussa (aineiston jättö 11.2.)
2. numero toukokuussa (aineiston jättö 10.5.)
3. numero syyskuussa (aineiston jättö 23.8.)
4. numero joulukuussa (aineiston jättö 14.11.)

Kirjahankkeet

Bibliografia. Toim. Eeva-Liisa Lehtinen

Jäsenille kirjoja

Messuilla myydään huokeita pokkareita, joissa on kirjailijan nimikirjoitus

Veljesseura Tukholmassa

Vastavierailuja järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Rutjanlinnassa tiedotetaan kuulumisista.

Pohjoinen jaosto

Yhteyksiä pidetään yllä molemminpuolisesti. Tampereen matka on yhteinen.

Tapahtumia

Kirjan ja ruusun päivä 23.4.
Lukupiiri Villa Kivessä 25.4.
Pariisin matka
Tampereen komediateatterin Suloinen myrkynkeittäjä 19.6. klo 22.15 + juhla