Kirjailija Hannes Markkulasta uusi sihteeri-rahastonhoitaja

12.06.2003 Arto Paaslinnan Seura ry .

Hallituksen kokouksessa 2.6. sovittiin järjestelyistä, jotka muuttavat
yhdistyksemme osoitteita ja kokoonpanoja.

Uusi osoite:
Arto Paasilinnan Seura ry./H. Markkula
Pietarinkatu 15 A 7 00140 Helsinki.

S-posti:
hannes.markkula@pp.inet.fi

Rutjanlinna-lehden toimituskunta:
Hannu Hirvikoski (päätoimittaja),
Hannes Markkula, Sakari Saikkonen, Katri Sarmavuori, Harri Spåre
ja Manu Paajanen

Arto Paasilinnan seuran hallitus:
Hannu Hirvikoski, puheenjohtaja
Ere Kokkonen, varapuheenjohtaja
Hannes Markkula, sihteeri-rahastonhoitaja
Katri Sarmavuori, Sakari Saikkonen,
Sirkku Klemola, Mauno Laitinen,
Seppo Seitsalo, Harri Spåre
ja Arto Seppälä

Jäsenmaksut:
Vuosikokous 15.5.2003 päätti jäsenmaksuksi 10 euroa.
Maksa se tilille: Nordea 101530-206420 Kiitos!
Yhteisöjäsenmaksu edelleenkin 200 euroa/vuosi.

Hyvät jäsenet!

Uudeksi APS:n rahastonhoitajaksi valittu hallituksen jäsen kirjailija, uutispäällikkö Hannes Markkula on "armoitettu järjestömies"; ehdottoman jämpti tehtävissään, mutta muuten loistava herrasmies ja uusien ideoiden keksijä.

Hänen suurimpia meriittejään ovat kirjailijatalo Villa Kiveä hallinnoivan Kivi-talo säätiön puheenjohtajuus ja vt. asiamiehen tehtävät 1999-2002, jolloin hän laittoi Töölönlahdella Linnunlaulussa sijaitsevan historiallisen huvilan asiat kuntoon ja jätti sen hyvässä kunnossa niin taloudellisesti kuin fyysisestikin seuraajilleen.

Sitä ennen hän toimi Helsingin kirjailijat - Helsingfors författare ry:n puheenjohtajana ja rahastonhoitajana kohottaen viidessä vuodessa yhdessä allekirjoittaneen kanssa jäsenmäärän lähes sadasta yli kahteensataan jäseneen. Erikoisinta ja loistavinta hänen toimessaan oli se, että hajamieliset kirjailijat maksoivat lähes 100 %:sesti jäsenmaksunsa Markkulan aikana, kun maksuprosentti sitä ennen oli ollut alle 60%.

Menestyksekkäästi Markkula toimi myös Uudenmaan läänin Taidetoimikunnan puheenjohtajana, joista kaikista vastuullisista toimistaan hän on saanut runsaasti kiitosta ja arvostusta ammattilaisilta, mm. Opetusministeriöstä ja Uudenmaan läänin taidetoimikunnasta. Mutta kuten aina värikkään ja aikaansaavan henkilön osana on, myös parjauksia ja kateellisia juoruja, jotka selvitettäessä ovat osottautuneet tuulesta temmatuiksi.

Tällaisen persoonan saimme siis sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi, joten eiköhän toimintamme saa uutta vireyttä kaikilla rintamilla.

APS:n perustajajäsen, monivuotinen sihteeri-rahastonhoitaja, professori Katri Sarmavuori nimitettiin juhallisesti yhdistyksemme ensimmäiseksi kulttuurivastaavaksi, jossa työssä hänen ammattitaitonsa, kokemuksensa ja vaikuttava elämäntyönsä tulevat paremmin hyödyksi yhdistyksellemme.

Hannu Hirvikoski
puheenjohaja