Juttelun netiketti

05.03.2004 Arto Paasilinnan Seura ry .

Jotta kaikki Juttelun käyttäjät tuntisivat olonsa kotoisaksi ja kaikille olisi luontevaa ja helppoa osallistua keskusteluun, tulisi Juttelussa noudatetaan yleisiä netikettisääntöjä.

Juttelussa käyttäydytään, kuten ihmisten välisessä korrektissa kanssakäymisessä yleensäkin. Vaikka asioista saa, ja toisinaan kuuluukin kiistellä, on tärkeää, että keskustelujen taso ja sävy pysyvät asiallisena.

Keskusteluryhmien ilmapiiri pyritään pitämään sellaisena, että se rohkaisee mahdollisimman monia osallistumaan mielipiteiden vaihtoon. Toisten mielipiteitä kunnioitetaan, henkilökohtaisuuksiin ja pilkkaamiseen tai alatyylin sanailuun ei keskusteluissa turvauduta

Vaikka Juttelu on sähköinen väline, se on mediana täysin rinnastettavissa esimerkiksi painettuun lehteen. Jokainen Jutteluun kirjoittava vastaa henkilökohtaisesti teksteistään, oli ne sitten kirjoitettu omalla nimellä tai nimimerkillä.

Asiattomat tai muuten netiketin vastaiset viestit poistetaan järjestelmästä.

Netiketin tavoitteena on lisätä ja helpottaa vuorovaikutusta ja monipuolista keskustelua.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Arto Paasilinnan Seura ry